Smøremidler

Smøremidler i maskin ståbi


Læs om smøremidler i maskin ståbi. Emnet smøremidler finder du i kapitel 3, afsnit 6.
Smøremidler, stoffer, som nedsætter friktionen mellem bevægelige dele ved at danne et adskillende lag, en såkaldt smørefilm, mellem delene. Smøremidler findes både i flydende og fast form. Smøremidler skal have en passende viskositet både ved den laveste og den højeste arbejdstemperatur. Det betyder, at smøremidler skal have et lavt viskositetsindeks, og at smøremidler skal være termisk og kemisk stabile ved driftsbetingelserne. En motorolie karakteriseres ved fx 15 W-40, hvor det første tal er et mål for viskositeten ved lav temperatur (−18 °C) -jo mindre tal, jo tyndere olie - W står for vinter, og det andet tal angiver viskositeten ved højere temperatur (100 °C).
De flydende smøremidler kan efter deres oprindelse inddeles i oliebaserede og syntetiske. De oliebaserede smøremidler fås som fraktioner efter vakuumdestillation af remanensen fra den atmosfæriske destillation af råolie. Fraktionerne, som er let og tung spindelolie og let og tung smøreolie, indeholder stoffer, der med tiden bliver mørke og får øget viskositet eller danner syrer eller slam. De syntetiske smøremidlers fremkomst skyldes, at motorer arbejder under stadig mere ekstreme betingelser, hvor de oliebaserede ikke slår til. De omfatter et vidt spektrum af kemiske forbindelser, bl.a. syntetiske hydrocarboner, polyetherolier, carboxyl- og fosforsyreestere, silikoneolier og halogenerede hydrocarboner. De syntetiske smøremidler er langt dyrere end de oliebaserede. Blandt de faste smøremidler kan nævnes grafit og molybdændioxid.

Leverandør af smøremidler:

hj teknik

 


dråbesmøringsanlæg fra HJ.Teknik

 

Masytec A/S

 masytec3


Vallensbækvej 31
2605 Brøndby
Telefon: 4345 8866
Telefax: 4345 8597

Velkommen hos Masytec A/S

Masytec A/S har agenturer for verdens førende leverandører inden for centralsmøring, grafiske farveforsyningssystemer, mobilvejning, automatiske brandslukningssystemer samt smøremidler til ethvert formål. Vi har dermed adgang til den nyeste udvikling inden for produkter og teknologi.
 
De internationale relationer giver således sikkerhed for en professionel håndtering af service og montage worldwide.

læs mere på www.masytec.dk 

masytec 2

Diatom Værktøj A/S                  
Tlf.:  36 77 36 00                                diatom
Avedøreholmen 84
2650 Hvidovre

info@diatom.dk
www.diatom.dk

   Specielsmøremidler fra internationale leverandører

Vi tilbyder et bredt program af specielsmøremidler fra tre internationale leverandører. Produkterne fra Molykote (Dow Corning), CRC Industries og Krytox giver os mange muligheder for at hjælpe med mange forskellige smøreopgaver.

Ved at vælge efterfølgende link kan du læse mere om baggrunden for anbefalingerne på smøremiddelvalg og de overvejelser du bør se på før vælger korrekt smøremiddel - link om anbefalinger og overvejlser.

læs mere på www.diatom.dk

logo

Danseal A/S
Kirstinehøj 38C
DK-2770 Kastrup
Tlf: (+45) 32 52 71 00
Fax: (+45) 32 52 61 12
E-mail: post@danseal.dk

www.danseal.dk

Danseal A/S blev grundlagt i 1974 og har siden serviceret hele Danmarks industri med et meget bredt produktsortiment, indenfor mekaniske akseltætninger, pakningsmaterialer, pumper, koblinger, laseropmålingsudstyr og tekniske kemi produkter.

Vi gør brug af industriens bedste producenter/brands, såsom Chesterton, Frenzelit, Gore®, Blackmer, Fixturlaser & Samiflex. Samtlige af vores producenter arbejder med globale løsninger med lokal support via et verdensomspændende distributørnetværk, som sikrer et højt fagligt niveau, kompetenceudvikling og vidensdeling. De har kontinuerligt fokus på udvikling af nye og bedre produkter og er derfor blandt de bedste i verden.

Danseal A/S, som er en 100% dansk privatejet virksomhed, er en landsdækkende dynamisk organisation med fokus på service, engineering, support samt det at skabe værdi for vores kunder.

Vores vision er at være anerkendt som kundens foretrukne sparringspartner indenfor vores forretningsområder, fremfor blot at være anset som en leverandører!

Danseal billede 

o Chesterton har udviklet et bredt produktsortiment af tekniske kemi produkter, som er en stor hjælp i det daglige arbejde.
o Danseal A/S tilbyder et produktsortiment af højkvalitets løsninger til vedligehold og reparation.
o Produkterne er udviklet til at optimere process pålidelighed, maksimere up-time, forlænge udstyrets levetid og reducere de totale drift- og vedligeholdelsesomkostninger.
o På vores hjemmeside www.danseal.dk kan der hentes danske sikkerhedsdatablade og brochure MEN der kan samtidig laves arbejdspladsbrugervejledning for hvert produkt online - nemt og simpelt.
o Vi har ligeledes en serie af fødevaregodkendte produkter til levnedsmiddelindustrien samt farmaceutisk industri.

Annoncesalg til Ståbierne
ACR Teknik

Maskin Ståbi®
Køb bogen